lørdag 12. desember 2009

KATTEPUSREGLER

Her følger noen viktige regler for husets kattepus. Print ut og heng over matskåla!

Følg alltid gjestene på do. Ikke nødvendigvis for å gjøre noe – bare for å sitte der og glo.


Tillat aldri lukkede dører! Er en dør lukket, still deg på bakbeina og klor eller dask på døra med forlabbene.
Når noen endelig åpner døra, behøver du ikke benytte deg av den. Du stiller deg bare midt i åpningen og tenker over livets viderverdigheter. Lenge. Dette er spesielt viktig på sprengkalde dager, i sprutregn eller midt i myggsesongen.


Hvis du plutselig må spy, spring til nærmeste stol eller sofa. Rekker du ikke sofaen, går det greit å spy på et gulvteppe. Persiske eller flosstepper er best. Mens du spyr rygger du bakover – ca. 30 cm.


Hvis en av husets beboere er opptatt med en aktivitet og en annen ligger og slapper av, hold deg ved den som er opptatt. Da gjelder følgende regler:

Når det lages mat, sitt rett bak venstre hæl til kokken. Du blir ikke sett og sjansen for å bli tråkka på, for deretter å bli løftet opp for kos, er stor.

Leser husets beboer en bok, legg deg til rette mellom boka og øynene hans/hennes. Rett under haka. Beste er om du kan ligge PÅ boken da.

Arbeides det med dokumenter, så pass på å brette deg så godt som mulig over papirene. Lat som du sover, men strekk deg etter pennen av og til.

Når husets beboer holder avisen foran seg, pass på å hoppe rett i avisen fra baksiden. Mennesker elsker å hoppe.


Når mennesket jobber på PC’en, hopp opp på bordet, spaser bedagelig over keyboardet, slå etter musepeker’n på skjermen og legg deg deretter i menneskets fang (over armene) og hjelp til med tastingen! Eventuelt kan du legge deg i printer-skuffen. Printere elsker kattehår


Så ofte som mulig bør du passe på å gå FORAN mennesket. Spesielt i trapper når de bærer på noe, i mørket, og når de står opp om morgenen. Gå gjerne i 8-tall rundt føttene – dette får mennesket til å trene opp sine koordineringsevner.


Når det er sengetid legger du deg oppå mennesket slik at det ikke kan bevege seg.


Når du skal bruke sandkassen, pass på å sparke/grave ut så mye sand som mulig. Mennesker elsker følelsen av sand mellom tærne.


Av og til bør du sørge for å gjemme deg et sted hvor ingen kan finne deg. Ikke kom frem på tre eller fire timer. Veldig effektivt når mennesket har dårlig tid og du ikke vil være alene i huset. Dette forårsaker panikk (noe de elsker), og de tror du har rømt. Når du endelig kommer frem, vil mennesket kose og klemme deg og du får garantert nykokt fisk i skålen.

Og helt til slutt: Så ofte du kan, kom så nær mennesket som mulig. Spesielt ansiktet.
Snu deg og vis dem rumpa, og gni deg gjerne mot menneskeansiktet. Dette er spesielt populært hos gjester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar